top of page

Het Droogijs Project

Inleiding

Het Droogijs Project is door Droogijs Amsterdam als opdracht gegeven om het verlies van droogijs in geïsoleerde bewaarbakken voor droogijs, te verminderen. Om een oplossing te vinden is er eerst naar alle mogelijke problemen gekeken en zijn er daarna experimenten uitgevoerd om de oplossing die voor het minste drooogijs verlies zorgde, te vinden. Uiteindelijk zijn alle resultaten in een onderzoeksverslag verwerkt en gepresenteerd aan de opdrachtgever. De opdrachtgever gaat de oplossing verder echt gebruiken. Hieronder is het hele project weergegeven samen met de oplossing die gevonden is.

De Opdracht 

De opdracht is het ontwerpen van een oplossing, die het verlies van droogijs tegengaat. Dit valt moeilijk te stoppen, omdat het al bij -78 graden Celsius sublimeert. De aanleiding van deze opdracht is dat er veel kostbaar droogijs verloren gaat. De opdrachtgever wil het verlies van het droogijs dus waar mogelijk verminderen om waardeverlies tegen te gaan. De bedachte oplossing moet meer winst opleveren dan het kost.

De Opdrachtgever 

De opdrachtgever is Droogijs Amsterdam, een klein bedrijf in Lijnden dat grote kisten droogijs van Yara/Praxair koopt, en het in kleinere hoeveelheden doorverkoopt aan klanten in heel Nederland.

Het belang 

De belanghebbende bij deze opdracht is de opdrachtgever. Het project is van belang voor de opdrachtgever, omdat hoe kouder het droogijs blijft, hoe minder droogijs hij verliest en hoe meer hij kan verkopen. Voor de opdrachtgever is het belang dus een zekerder aanbod en een hogere winstmarge, dus lagere prijzen en/of meer winst wat leidt tot een betere marktpositie. 

Verwacht resultaat 

Het verwachte resultaat is een uitgebreid verslag met de beste oplossing voor het probleem van het verlies van droogijs en een werkend prototype van de gevonden oplossing. De oplossing die is bedacht moet aan alle eisen van de opdrachtgever voldoen. 

Team

Het team bestaat uit Liane van Halteren (Teamcaptain), Tyro Bekedam en Luuk Willems. Liane en Luuk hebben op donderdag en vrijdag O&O, Tyro op woensdag en vrijdag. Het is dus van belang dat er goed wordt gepland voor de dagen dat niet iedereen er is. 

POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan)

Hieronder is mijn POP te lezen, waarin staat hoever ik in mijn ontwikkeling ben. Als vergelijking staat mijn Persoonlijk Ontwikkelings Plan van het Biomeiler project natuurlijk ook op mijn portfolio en is deze ook te zien door naar de pagina van het Biomeiler Project te gaan. Zelf ben ik heel trots op mijn POP, want over het algemeen doe ik het goed in de POP wat natuurlijk heel fijn is. En de verbeterpunten zijn te zien in de resultaten van de POP. Ook is er verbetering zichtbaar vergeleken met de POP van het Biomeiler project en de POP van het Droogijs Project op vele gebieden.

bottom of page